CZEGO SZUKASZ?

KADRA

Dr Krystyna Pogoń

Dr Krystyna Pogoń jest dietetykiem i technologiem żywności z wykształcenia i pasji. Od początku studiów magisterskich związana z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, gdzie z wyróżnieniem obroniła tytuł doktora i obecnie pracuje na stanowisku adiunkta. Swoje zainteresowania naukowe koncentruje na zagadnieniach związanych z żywnością prozdrowotną i wpływem żywności na zdrowie ludzi. Jest autorką licznych publikacji i doniesień na sesje naukowe dotyczących bezpieczeństwa i jakości żywności oraz żywienia człowieka w zdrowiu i chorobie. Szczególną uwagę poświęca zagadnieniom dotyczącym żywienia osób aktywnych – na co dzień współpracując z zawodowymi sportowcami i amatorami oraz realizując projekty badawcze dotyczące wpływu różnych modeli żywienia na wydajność treningową i przebieg okresu regeneracji. Od 2013 roku jest Kierownikiem Zespołu w Centrum Dietetycznym Dietific, gdzie nie tylko pomaga osobom mającym problem z odżywianiem, ale także stworzyła wyjątkową markę cateringu dietetycznego łączącą naukowe podstawy wiedzy o żywieniu z ich realizacją w praktyce gastronomicznej. Prowadzi szkolenia i akcje edukacyjne z zakresu zdrowego odżywiania, jest także ekspertem naukowym czasopism (Food Forum, Magazyn Offset), portali internetowych (abczdrowie, Czytaj Skład, WP Fitness) oraz oddziału krakowskiego telewizji TVN.

W Kuźni Trenerów odpowiedzialna za tworzenie modułu Dietetics Training.